Gyermekszemészet

Gyermek és csecsemő szemvizsgálat üzletünkben!

A szülők sokszor nincsenek tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg beteg, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint pl. a hallás, vagy a csípőficam vizsgálat. Külföldön már a szemvizsgálat is kötelező szűrés a babáknál. Mint minden betegségnél itt is a megelőzés az elsődleges!

A szembetegségek egy része örökletes, más része nem mutat öröklődési hajlamot, ezért a vizsgálat elvégzése minden ülni képes csecsemőnek ajánlott, már 5–6 hónapos kortól is elvégezhető.

gyermekszemeszet.23315.640x360A vizsgálat kellemes légkörben történik, ahol a gyermek az édesanyja, vagy kísérője ölében ül az egész vizsgálat alatt. A kicsi kb. 1 méter távolságból néz a kamerába, amelyen mosolygó arc vonzza a gyermek tekintetét, és amely hangokat és fényt bocsát ki, így tartja fenn a gyermek figyelmét. A gép azonnal érzékeli amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést.

Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nemél vissza a gyermek türelmével. A kicsik nem félnek a vizsgálattól, játékként fogják fel azt.