Látásvizsgálat

  • Látásvizsgálat
    Látásvizsgálat
A szem az egyetlen szervünk, amelybe szike és műtét nélkül is beleláthatunk.

Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget évi rendszerességgel mindenkinek a saját érdekében. A szemfenéken, a retinán található erek, a szervezet legfinomabb érrendszere, több betegség, elváltozás, még a tünetek megjelenése előtt, diagnosztizálható az észlelt elváltozások alapján.

Az egészséges szem fontosabb az éles látásnál.  A magasvérnyomás/hypertonia/, cukorbetegség/diabetes/, zöldhályog/glaukóma/,  szürke hályog /katarakta/, érelmeszesedés, maculadegeneráció, mind, sok veszéllyel járó betegség, ami először gyengébb látással kezdődik. Ha ilyenkor a beteg, felpróbál egy erősebb szemüveget a drogériában vagy patikában, jobban fog látni, de a betegsége nem fog megszűnni.

A bolti, készen kapható szemüvegek, csak a legritkább esetben lehetnek pontosak. A legtöbb embernek nem egyforma a fénytörése a két szemen, nem egyforma a szemtávolsága, esetleg cilinderes vagy prizmás korrekcióra szorul. Tökéletes sztereólátás/térlátás/, a sztereóhalláshoz hasonlóan, csak akkor jöhet létre, ha mindkét oldalon egyforma az inger. Ennek hiányában az egyik oldal erősebben van igénybe véve, ami hosszú távon panaszokat /fejfájás, szemhúzás, stb./ okozhat.

A Fülöp Optikában orvosi és optometrista szemvizsgálat kérhető. A szemvizsgálatot a ma kapható legmodernebb készülékek segítik.